Sista helgen, sommarlovet har lidit mot sitt slut..

Som sagt så är det dags för skola på måndag tråkigt nog.. Men det är bara att samla kraft och göra sitt bästa. 
Jag har iallafall haft det bra under sommarlovet, vi har flyttat, varit till Luleå och träffat pappa med massa kul den här sommaren.
Har inte haft nått sommarjobb, så har varit rätt fattig och inte kunna gjort alla planer man hade innan sommaren kom.. fast så blir det typ jämt.. haha, men hoppas på att få tjäna ihop pengar till nästa sommar och hitta på lite galenskaper :)
 
Men ska först koncentrera mig på att samla ihop pengar till när vi sticker iväg till Thailand i december!!! :D
 
Men är rätt nöjd över denna sommar,  har gjort en heldel ändå! Och bäst av allt, Atla blev bra tillslut! :)
 
Hoppas eran sommar varit bra och att ni är laddade för skolan haha ;) 
 
 
 
 

Min dag i stallet

Idag har jag varit hos Atla och haft det bra.. :)
Borstade henne och sånt men hon fick stå lös i stallgången och hon stod still för det mesta iaf så det var ju bra. När jag hade borstat klart gick vi in i ridhuset och Atla fick gå lös där med mig, vi tränade att ''gå fot'' och stanna när jag stanna och lite sånt bara.
Men Atla hade fått syn på tre hinder som stod längst ena långsidan och gick dit för att kolla, hon tog ett kliv över det ena och sedan stod hon där och luktade, jag gick dit och fortsatte gå över nästa hinder med Atla följandes efter mig som en svans över alla hinder. Haha, så söt! :) 
 
När vi hade lekt klart med hindrena tog jag på henne sadeln och tränset som jag hade med mig in i ridhuset och sedan tog vi en tur ute på grusvägen/skogen. Så härligt! 
 
Tänkte visa en bild på Atla för att visa hur rolig hon ser ut när man borstar henne på rumpan typ och vid bogen, tror hon tycker det kliar och är skönt när man borstar där, hon som nästan gapar och så håller hon på med mulen.. haha hon är så rolig!
 
 
 
Atla skulle naturligtvis rulla sig också när jag släppte ut henne i hagen :)
 
 
 
 
 

Tänkte berätta lite om Atla

Första gången jag såg atla blev jag helt till mig, hon var de gulligase jag sett och rund som en köttbulle också.. Även fast jag och min mamma var nya i islandshäst värden så bestämmde vi oss att ta henne på foder pgd av att vi hade blivit erbjudna hjälp ifall det skulle behövas eftersom hon inte var inriden. 
 
Men vi började sakta men säkert, Atla var så snäll mot oss och gick med på allt vi ville att hon skulle göra utan att tveka. Hon var inte rädd för saker (förutom stora fordon) hon var lätt lärd och arbetsvillig.
Eftersom hon hade detta egenskaper så gjorde hon så vi klarade av henne utan hjälp. Naturligtvis har vi ridit regelbundet för instruktör när vi hade lärt Atla grunderna, så vi kunde vidare utvecklas.
 
Atla var en riktig naturtöltare och det var de hon ville göra i början när man drev fram henne. Vi fick kämpa väldigt hårt att få henne att trava och med olika metoder men efter allt arbete fick hon ta en paus från allt och sedan när vi började rida igång igen så travade hon på så fint så. Då hade hon fått tänka igenom och lärt sig under sin återhämtning. 
Men nu när hon väl föstod sig på att trava tappade hon tölten, men med hjälp av en instruktör fall bitarna på plats eftersom  även vi själva var litr osäkra på hur tölten skulle vara så tyckte vi det var bäst så. 
 
Galoppen däremot förstod Atla från första början och hade inga problem med. 
 
Lite kort om det. Det har iallafall varit kul att fått vara med att se henne utvecklas och att jag och min mamma klarade av detta vilket vi först var lite osäkra på men det gick, även om det kanske tog längre tid för oss mot vad det skulle ha gjort för en som kan. 
 

Alta är idag som min aldra bästa vän, hon kommer alltid i första hand och betyder mest för mig. Vi har gått från noll till allt vi har idag, vi har byggt upp en relation och visar varandra respekt och kärlek. Jag är sååå Glad att vi köpte Atla skulle aldrig ha klarat av att lämna tillbaka henne efter allt vi upplevt tillsammans.
 
Vi tog Atla på foder den 8 November 2008 och köpte henne i maj 2009. 
Hennes skada i vänstra frambenet skedde i december 2011, men är förhoppningsvis snart helt återställd för normal ridning igen om ca 2 veckor. 
 
Här är en bild från när atla var 4 år och vi hade bara haft henne i någon vecka. :) 
 Söting! ♥
 
Första sommaren tillsammans! :) En tidig morgon när jag för första gången såg Atla ligga och sova i hagen.
 
 
 
 

Min tanke inför morgondagen.

Imorgon ska jag vakna rätt tidigt och inte sova bort hela förmiddagen. Fixa mig iordning för att cykla iväg till stallet för att vara hos minunderbaraste vän! ♥ Hoppas på fint väder, vilket det inte har varit idag.
 
Tänkte träna lite ledarskap och annat skoj i ridhuset innan jag vi tar våran tur på grusvägen/skogen. :) 
Kommer vara med Atla ett antal timmar imorgon, sedan åka hem och vara med min andra älskling. Blir säkert jätte bra! 
 
Kanske skriver mera invecklat imorgon när jag kommit hem ifrån stallet om hur min plan var och om allt gick rätt till. 
 
Godnatt! 
 
 
Du är det finaste jag har! Min kärlek till detta undetbara djur är obeskrivligt, är så glad att jag har min Atla!
 
 
'                                                  
 
Du och jag mot allt, vi ger aldrig upp, vi sammarbetar! :)

Godmorgon!

 Heejsan! 
Har hunnit med en del och då har jag inte haft tid att blogga tyvärr.. Därför har jag inte uppdaterat, men blir nog ändring på det. :)
 
Har varit med värdens bästa näst intill varje dag sen jag kom hem från Luleå. 
 
En dag när jag och mamma gick till hagen för att hämta in Atla så  ropade vi på henne och hon satte fart i full galopp mot oss, stannade vid grinden och vänta. haha så söt! :)
 
Allt med Atla verkar bra nu iallafall. Vi har laggt in travpass på rakt spår, är uppe i drygt 20min skritt och 10min trav/tölt. Men idag har det gått änu en vecka så det är dags att öka ut passet änu lite till :)
Är väldigt glaad över att Atla inte verkar ha ont längre att hon inte markerar eller har blivit sämre nu när vi startat igång henne. Allt är på rätt spår nu! :)
 
Tänkte senare berätta om min resa i luleå och lite annat tror jag. :) Men först ska jag äta frukost och lite sånt innan för nu börjar jag bli rätt hungrig.. Höörs! :)
RSS 2.0